dilluns, 24 de juny de 2019

WARZONE

Avans de res deixarem clares algunes coses. Warzone, al igual que altres bandes de la epoca de New York, con Agnostic Front, Cro-Mags o Youth of today, van ser acusats de nazis, entre altres coses per que feien servir la creu de ferro (que no te origen nazi, encara que personalment no m'agrada gens), pel fet de que eren skinheads (i la puta mania de fotre a tots els skinheads en el sac dels boneheads), i l'ús de la bandera nacional  en algunes portades, cartells etc...Si sentien orgull de ser dels EEUU, pero  d'aqui a ser nazis....Nomes cal fer una ullada a les seves lletres (tracten temes con la unitat,
les discriminacions, el racisme, el drets de le dones i la seva inclusio a la escena hardcore dominada per homes...) i queda totalment desmentit.
Als 90's corria una llista de (suposades) bandes nazis per boicotejarles, entre les cuals es trobaven bastantes acusades falsament, seguint les directrius del fanzine nord-america Maximum rockanrol, principal acusador de bandes con Agnostic Front i el NYHC. (mira aqui).

El nucli de Warzone neix l'any 1983 amb el nom de Rat Poison, al Lower East Side de New York, un barri obrer molt desfavorit i amb molt mala fama, plagat de violencia, drogues, atur....
El bateria, Raybezz, tocava amb Agnostic Front, va abandonar aquest grup i instrument, restructurant Rat Poison, canviant el nom a Warzone, on ocuparia el lloc de cantant fins la seva mort per neumonia el 11 de septembre de 1997, que va significar tambe el final de la banda.


Fundacionals del so NYHC, l'estil hardcore skinhead i el subgenere Youth Crew.
Durant els 14 anys que van estar actius i diferents canvis de formació, el seu so hardcore va rebre influencies de l'OI! (verions de The Business i Blitz, o temes con Skinhead girl warrior I Rebels till we die en son testimoni) i  del punk tradicional. Durant una curta fase es van deixar portar per la crescent escena Crossover i es van influenciar molt per el heavy metal, arribant a grabar un LP molt mes orientat a aquest estil que el hardcore o el punk (semblant al que van fer Discharge per exemple).

Van tocar molt asiduament al mitic CBGB'S, companys de segell de Gorilla Biscuits, Sick of it all, Youth of today, Bold etc... a Revelation records, que els va incloure en la seva primera edicio, New Yok City Hardcore 1987 Together, en el New York City Hardcore - The way it is (els vaig coneixer amb aquey disc) i en va editar el primer e.p. Lower East Side Crew.
Despres de l'ep fitxarien amb Fist Records que editaria el colosal LP Don't forget the struggle, don't forget the streets. L'any següent amb el tambe memorable Open your eyes pasaran a les files de Caroline Records, un sub-segell de Virgin (despres Universal/Capitol) per lo cual se'ls titllaria de venuts. Editar el disc homonim Warzone amb un estil allunyat de les seves arrels i descaradament orientat a un  public heavy tampoc els ajudaria.
La tornada a l'estil per el cual van neixer amb l'ep en directe al CBGB, tambe va tenir certa controversia en alguns sectors per fitxar amb Victory Records, mes decantat per el New School i l'straight edge mes agresiu, considerats per alguns con una major, pero sobretot per alguns dels companys de segell, amb algunes de les seves bandes acusades de hardline i de propagar el racisme, l'odi i la ideologia nazi en les seves cançons. (Earth crisis, Snapcase, Strife, Integrity, One life crew, etc...)
La banda continuara amb el segell de Chicago fins al final, editant el recopilatori de cançons propies i versions Old school to new school, el compartit amb els grans Cause for alarm, la reedicio eb cd de Lower East Side Crew i els lp's The sound of revolution i Fight For Justice, aparegut despres de la mort de Raybezz.
Despres de la desaparicio del grup, Victory va editar Warzone: The Victory Years (premi a la imaginacio per posar titols, nen) i a totes les edicions del segell s'incloia un recordatori per Raybezz.
Agnostic Front li dedicaria el seu album Something's gotta give de 1998.
Es va fer al CBGB's un concert en la seva memoria ((mira'ho aqui), i al 2017, 20 anys despres, al Tompkins Square Park (aqui ho pots veure) i es fan habituament concerts homenatge per tot el mon.



DON'T FORGET THE STRUGGLE,                                      LOWER EAST SIDE (1987)
DON'T FORGET THE STREETS (1987)


OPEN YOUR EYES (1988)                                                     Warzone (1989)


LIVE AT CBGB'S (1993)                                                          OLD SCHOOL TO NEW SCHOOL (1994)


CAUSE FOR ALARM SPLIT (1995)                                            SOUNDS OF REVOLUTION (1996)



FIGHT FOR JUSTICE (1997)




Discografia
•Skinhead Youth CBGB (1984)
As One (Demo) (1986)
Some Records Tape (1986)
Live On WNYU (7/23/87) (1987)
Lower East Side Crew (1987) - EP
Don't Forget the Struggle, Don't Forget the Streets (1987) - LP
Open Your Eyes (1988) - LP
Warzone (1989) - LP
Live at CBGBs (1993) - live EP
Old School to New School (1994) - LP
Beyond Birth an Death Split with Cause for Alarm (1995) - split 10" EP
Lower East Side (1996) - EP
The Sound of Revolution (1996) - LP
Fight For Justice (1997) - LP
The Victory Years (1998) - recopilatori LP


Membres de Warzone (i altres bandes en las que han tocat)
  Veus:
•Raymond James "Raybezz" Barbieri. Agnostic Front, Rat Poison, Skinhead Youth

  Guitarra:
•Brad Davis:  1987
•Todd "Youth" Schofield:  1987. Agnostic Front, Bloodclot!,Capricorn, Chrome Locust, D generation, Danzig, Fireburn, Homewreckers, Larva, Murphy's LAw, Skinhead Youth, Son of Sam, Chelsea Smiles.
•Brian Goss:  1995. Dripping Goss, The Noise.
•Jason "Crazy Jay Skin" Vento :  1978-1989. Altercation.
•Jay "J-Sin" Lehrhoff : 1996. Grey Area, Hugher Giant, The Arsons.
•Paul Canade : 1987-1989. Altercation.

  Bateria:
•Erik E.K. Komst : 1988-1989. Sick of it all.
•Luke "Luke" Abbey : 1987. Gorilla Biscuits, Alpha Jerk, Judge, Loud and Boisterous, Moondog, Youth of today.
•Vincent Verga "Vinnie Value" : 1995-1997 .Grey Area, Kll your idols, No redeeming social value, SSSP, Arsons.

  Baix:
•Sebastian "Tito" Perez : 1987
•Batmite :  1987
•John "·Omen" : 1987-1989
•Todd "The Kid" milton : 1995-1997. Shutdown, Broloaf, District 9, North Side Kings, Vision.

  Colaboracions en directe i altres:
•Walter Schreifels : Gorilla Biscuits, Youth of today, Dead Heavens, Moondog, Project X, Quicksand, Rival Schools, Vanishing Life, Walking Concert.
•Bob Cuomo: Krakdown, The Psychos.
•Tommy  Ra"  DeRosa. Rat Poison, Psychos, Trip 6, Rejuvenate.
•Rogelio "Roger" Miret Gonzalez. Agnostic Front, Lady Luck, MAdball, The Disasters, Alligators, Psychos, UXB.
•John "Kid" Linch. SFA, Yuppicid.
•Charlie "Rage" Scalfani. Trip 6, Ultra Violence.
•Dray Lockdown. No Redeeming Social Value, SFA.
•Kent Miller. No Redeeming Social Value.






1 comentari:

  1. [img]https://photos.google.com/photo/AF1QipNAlgVjIiRYbeok2z3w71WAKzZPNAiIh_TzQYfY[/img]

    ResponElimina